اکسی لیپین ها متابولیت های PUFA هستند که از اثر سیکلواکسیژناز، لیپوکسیژناز و سیتوکروم P450 اپوکسیژناز به دست می آیند.
از آنجایی که اکسی لیپینها در بیماریهای قلبی عروقی (CVD) و پیری نقش دارند، علاقهمندی به استراتژیهای رژیم غذایی گردو ییلاق برای بهبود وضعیت آنها وجود دارد.
گزارش کردند که افرادی که 40 گرم گردو تویسرکان در روز دریافت می کردند عملکرد میکروواسکولار را در رابطه با تغییرات اپوکسیدهای پلاسما، به ویژه اسید 14 – اپوکسی ایکوزاترینوئیک مشتق از آراشیدونیک اسید بهبود می بخشند.
به طور مشابه،در گردو سفید افزایش اکسی لیپین های مشتق شده از ALA در 19 مرد سالم با مصرف کم n-3PUFA دریایی که 14 گرم در روز ALA از روغن بذر کتان را به مدت 12 هفته مصرف کردند، مشاهده شد.
این تصور که ALA رژیمی پروفایل اکسی لیپین را فراتر از تغییرات صرفاً مشتقات خود تغییر میدهد، در مطالعهای با موشهای تغذیه شده با رژیمهای غذایی غنیشده با ALA، EPA یا DHA در گردو خام مشاهده شد.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.