درخت پسته یکی از قدیمی ترین گیاهان میوه دار در تاریخ بشر است. ارتفاع آن به 10 متر می رسد و می تواند تا 400 سال عمر کند. وطن پسته غرب آسیا و سرزمین هایی از سوریه تا افغانستان به حساب می آید.
در طول لشکرکشی های اسکندر مقدونی در آسیا رایج شد. در ایران باستان، این آجیل ارزش خاصی داشت و نشانه باروری، ثروت و شکوفایی محسوب می شد.
پسته عباسعلی دامغان یکی از قدیمی ترین برندهای ایرانی است که کیفیت و مرغوبیت بی نظیرش آن را مشهور کرده است.
در قدیم پسته را آجیل جادویی میگفتند. اما غیرمعمول ترین نام را چینی ها گذاشتند و به دلیل پوسته ترک خورده که شبیه لبخند است، آن را آجیل شاد نامیدند.
امروزه حدود 20 گونه از این گیاه متمایز شده است، اما همه آنها برای غذا مناسب نیستند. اگر چه عادت داریم پسته را آجیل بنامیم، اما از نظر گیاه شناسی دروپه است، امروزه درختان پسته در یونان، ایتالیا، اسپانیا، آمریکا، ایران، ترکیه و دیگر کشورهای حوزه مدیترانه کشت می شود. پسته داریم که در کریمه و قفقاز می روید.
ترکیب و محتوای کالری پسته:
کالری در هر 100 گرم 556 کیلو کالری
پروتئین 20 گرم
چربی 50 گرم
کربوهیدرات 7 گرم
فواید پسته:
پسته در میان آجیل جایگاه ویژه ای دارد. آنها حاوی تعداد زیادی مواد مفید هستند و این تأثیر مثبتی بر سلامت انسان دارد. این آجیل بر بازیابی پس زمینه روانی عاطفی، سیستم قلبی عروقی تأثیر می گذارد، اثر مقوی و آنتی اکسیدانی بر بدن دارد.
مصرف پسته برای افرادی که استرس شدید جسمی و روحی دارند توصیه می شود. همچنین، این آجیل سبز برای بیمارانی که اخیراً دچار بیماری شده اند توصیه می شود.
با توجه به محتوای اسیدهای چرب، این محصول به سوزاندن کلسترول بد کمک می کند و در نتیجه از ایجاد حملات قلبی و تصلب شرایین جلوگیری می کند.
فواید و مضرات پسته در مورد آن چه می دانید؟! متخصصان تغذیه گزارش میدهند که پسته بسیار سالم است، بهخصوص در مورد قلب، روده و کمر.
اما مراقب باشید! به دلیل طعم روغنی و غنی آنها، خوردن تعداد زیادی از آنها آسان است و این دیگر خوب نیست. بیایید در مورد تمام جوانب مثبت و منفی این محصول مورد علاقه صحبت کنیم.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.